Geld verdienen met Tiktok? Zo moeilijk is het om te starten!

Geld verdienen met Tiktok? Zo moeilijk is het om te starten!

Met ruim 4 miljoen Nederlandse gebruikers op Tiktok is de app één van de meest groeiende sociale media platvormen van Nederland. Hoogtijd dat ook jij eens gaat kijken hoe je geld kan verdienen met Tiktok  

Zeker omdat ik de laatste tijd zoveel mensen hoor praten over Tiktok, dacht ik; laat ik eens op onderzoek uitgaan of je hier daadwerkelijk geld mee kan verdienen. 

En warempel, dit is nog mogelijk ook!

In dit uitgebreide artikel gaan we samen kijken hoe jij en ik geld kunnen verdienen op Tiktok, inderdaad je hoort het goed, ikzelf ben er ook zeer benieuwd naar omdat ik mijn eigen inkomsten wil spreiden. 


Zoals je in de afbeelding hierboven ziet staan er al best wat video’s op mijn Tiktok-kanaal en zijn sommige video’s al tienduizenden keren bekeken. Zo gek kan het lopen  

Nu er maar eens achter komen hoe je met Tiktok geld kan verdienen! 

Wat is Tiktok? 

Voor de mensen die niet weten wat Tiktok is (kan ik bijna niet geloven  ), Tiktok is een sociale media app waarin allemaal ‘korte’ video’s te uploaden zijn. Je kan deze app het beste vergelijken met REELS op Instagram. 

Eerst werden en vele korte video’s geüpload omdat dit ook niet anders kon en later werd dit door Tiktok uitgebreid. Nu zijn er wereldwijd al ruim 800 miljoen gebruikers waarvan 4 miljoen Nederlandse gebruikers. 

Eerst waren er veel jonge gebruikers op Tiktok wat nog steeds zo is, al groeit het platform wel door naar oudere gebruikers. Al ruim 15% van alle gebruikers is tussen de 35 en 44 jaar oud, dit was in het begin echt niet zo. 

In de toekomst zal Tiktok door meerdere oudere mensen gebruikt gaan worden, want dit gebeurde ook met Facebook, Instagram en Snapchat. 

Op welke manieren kan je geld verdienen met Tiktok? 

Er zijn best een aantal manieren om geld te verdienen met Tiktok, het verdienmodel zal net iets makkelijker zijn dan het andere verdienmodel en dit ligt natuurlijk ook aan je niche/onderwerp. 

Hieronder heb ik 7 verschillende manieren uitgewerkt hoe jij geld kan verdienen met Tiktok.

A. Influenceer worden op Tiktok  

Je kan een influenceer worden op Tiktok. Hiervoor moet je eerst natuurlijk een groot aantal volgers bij elkaar gaan verzamelen, maar op Tiktok is dit relatief snel te doen. Uiteindelijk zal je gaan samenwerken met bedrijven die jouw zullen betalen voor het verspreiden van hun merk. 

Wel hoor je dat steeds meer bedrijven overgaan naar andere manieren om mensen te bereiken omdat een influenceer zo grote doelgroep heeft waardoor de boodschap niet altijd goed overkomt en het kost bedrijven ook vaak een flinke zak met geld. 

B. Verkoop je eigen producten 

Misschien ben je al begonnen met het verkopen van eigen producten of heb jij een geweldig idee. Door Tiktok in te zetten kan je nog meer mensen naar je webshop sturen en tegelijkertijd handige video’s maken hoe jouw producten werken. 

Vooral online producten doen het goed op Tiktok omdat mensen dit altijd gelijk binnen krijgen op de mail en aan de slag kunnen. Ook voor je bol.com account kan Tiktok heel interessant zijn. 

C. Manger van een influenceer

Je hoort het steeds vaker om je heen, een Manger van een influenceer. Er zijn genoeg influenceers op sociale media die jij kan helpen al is dit vaak wel een bepaald slag volk, dat wil zeggen dat je van goede huizen moet komen om met zulke mensen te werken. 

Wel is dit vaak makkelijker dan zelf influenceer worden omdat dat veel meer tijd kost. Zodra jij één influenceer binnen haalt en zijn of haar account goed managet, een niveau hoger tilt zullen er zeker meer volgen. 

Deze manier van geld verdienen zal zeker werken als je creatief bent, duidelijk, helder en overzichtelijk te werk kan gaan. Ook is flexibiliteit super handig! 

D. Verkoop je Tiktok-kanaal 

Niet iedereen wil eerst een Tiktok-kanaal opzetten om het ‘risico’ te lopen dat het kanaal niet gaat lopen. Daarom zullen er genoeg mensen/bedrijven zijn die graag jouw opkomende Tiktok-kanaal willen kopen. 

Natuurlijk zal je zeker een groot aantal volgers moeten hebben, maar een verdienmodel hoeft niet perse al kan dat voor de verkoopwaarde zeker een aanrader zijn. 

Als jij binnen één of twee jaar een grote financiële klapper wil maken is het opzetten van één of twee succesvolle Tiktok-kanalen zeker een goed idee. Je verkoopt ze als de kanalen goed lopen en je kan met je project beginnen waar jij geld voor nodig had. 

E. Affiliate Marketing 

Je ziet het op Tiktok steeds vaker opkomen, kanalen die producten promoten voor andermans bedrijf. Vaak een goed idee al stoppen de meeste mensen er al vroegtijdig mee, waarvan jij kan profiteren. 

Door bepaalde video’s te maken over het product of onderwerp wat ermee te maken heeft kan jij mensen door sturen naar jouw website of die van een ondernemer waarvan jij het product promoot. 

Als een van de kijkers doorklikt en het product koopt, krijg jij een bepaald bedrag van de verkoopprijs. Super makkelijk want met affiliate marketing hoef jij geen producten te verzenden, vragen te beantwoorden of ook maar iets anders te doen dan het product promoten. 

Hier komt zeker wat volharding bij kijken, maar waar een wil is, is een weg! 

F. Reclame maken voor bedrijven

Misschien lijkt dit een beetje op affiliate marketing, maar dit kan ook in een andere vorm. Hier ga je bijvoorbeeld echt bedrijven zelf benaderen en in gesprek of ze doormiddel van jouw kanaal reclame willen maken. 

Hiervoor moet je natuurlijk wel eerst groeien, maar op Tiktok zijn daarin zeker mogelijkheden! 

G. Livestream donaties ontvangen 

Eén van de meest onbekende verdien mogelijkheden op Tiktok. Doormiddel van een livestream een donatie vragen aan je kijkers. Veel populaire Tiktok-kanalen maken hier zeker gebruik van omdat het werkt! 

Maak vooral leuke en persoonlijke video’s er ga meerdere keren per week live, creëer fans op Tiktok en werk naar een groot kanaal toe. Hoelang dit op Tiktok blijft is niet zeker. 

Hoeveel geld kan je verdienen met Tiktok? 

Dit valt eigenlijk niet te zeggen, dat ligt echt aan het verdienmodel dat jij op Tiktok gaat gebruiken. 

Ga je gebruik maken van de advertenties op Tiktok, dus Tiktok creator worden dan verdien je 0,02 cent per 1000 views, hiervoor moet je wel minimaal 18 jaar zijn, 10.000 volgers hebben en in de afgelopen 30 dagen minimaal 100.000 views. 

Je snapt dat Tiktok creator je niet echt rijk gaat maken, vandaar dat ik ook de bovenstaande verdien mogelijkheden heb besproken. 

Het aantal euro’s wat jij kan verdienen op Tiktok ligt aan; 

 1. Hoeveel video’s jij per week post;
 2. In welke niche jij zit;
 3. Hoe goed je content (video’s) zijn;
 4. Hoeveel tijd jij erin stopt;
 5. Hoe consistent jij bent; stop je er al na 1 maand mee of ga je minimaal 8 maanden door?
 6. Welk verdienmodel jij gaat toepassen;

Je kan op Tiktok rustig 1.500,- euro per maand verdienen, en dit kan binnen 3 maanden gerealiseerd zijn, dat ligt helemaal aan jezelf. 

Een Tiktok-kanaal kan je prima voor 10.000,- verkopen al moet je natuurlijk wel een groot aantal volgers hebben. 

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Op Tiktok kan je dus zeker tussen de 0,- en 8.000,- per maand verdienen. Het is een kwestie van doen en volhouden. 


Hoeveel volgers heb je nodig om geld te verdienen op Tiktok? 

Uiteraard heb je bij elk verdienmodel minimaal een aantal volgers nodig. Dit is niet altijd verplicht vanuit Tiktok, maar gewoon om simpel weg meer mensen te bereiken. 

Om live te gaan op Tiktok moet je wel minimaal 1000 volgers hebben en als jij je Tiktok-kanaal wilt verkopen is het ook handig om een groot aantal volgers te hebben en dat moet je al snel denken aan 50.000 tot 80.000 volgers en dat is vaak een begin. 

Met affiliate marketing of adverteren voor bedrijven is het handig om zoveel volgers te hebben, maar met 5.000 volgers kom je ook al een end. Zorg dat je video’s veel bereik creëren en dat mensen je kanaal gaan bekijken. 

In de eerste weken is het volop focus op content maken en zorgen dat jouw video’s ontzettend veel bekeken worden. 

Laten we dus zeggen dat je vanaf 10.000 volgers een goede start maakt en dat je vandaar uit verder kan groeien. En dit aantal volgers is sneller te bereiken dan je denkt. 

Hoe snel kan je geld verdienen op Tiktok? 

Ook dit is weer afhankelijk van niche, verdienmodel, hoe vaak jij video’s post en hoelang jij het volhoudt. 

Ik ken mensen die binnen de eerste maand een aantal honderd euro pakken en andere doen er 4 of 6 maanden over om hun eerste geld te verdienen. 

Heel veel voorbereiding is vaak al het halve werk. Zorg dat jij voor jezelf momenten hebt om content te verzinnen, video’s te maken en op welke tijden jij video’s gaat uploaden. Houdt je aan dit schema en je zal na enkele weken resultaat zien. 

Een Tiktok-onderneming bouwen! 

Dat klikt in ieder geval gaaf in de mond! Een Tiktok-onderneming, daar kan jij vast bij je vrienden mee aankomen  

Mooi, want naarmate jij succesvoller wordt met je Tiktok-kanaal moet jij jezelf inschrijven in de Kamer van Koophandel en soms (niet altijd  ) is dit belastingtechnisch ook nog voordeliger. 

Zeker in onze moderne-tijd is het mogelijk om een online onderneming op te zetten. Of dit nou op Tiktok is, Instagram of een website dat maakt verder niet uit. 

Laat je vooral NIET van de wijs brengen dat het niet mogelijk is, want dat is het zeker wel. Genoeg mensen verdienen honderden euro’s per maand op Tiktok en dat terwijl er zoveel andere mensen dat niet geloven en daarom maar op kantoor zitten… (ook die mensen hebben we nodig) 

Gelukkig weten jij en ik beter en kunnen we samen bouwen aan ons eigen Tiktok-onderneming. Waar wacht je nog op? 

Tips om jouw Tiktok-kanaal te laten groeien! 

Hieronder staan enkele tips om jouw nieuwe Tiktok-kanaal succesvol te laten starten. Ze staan zeker niet in een bepaalde volgorde, dus ze zijn allemaal even belangrijk! 

 1. Wees uniek in content;
 2. Doe eens gek;
 3. Post consistent;
 4. Ga live en laat je zien;
 5. Wees creatief;
 6. Werk met een content-kalender
 7. Zorg voor actuele content;

1. Wees uniek in content 

Ga niet andere Tiktokkers kopiëren maar wees uniek in je content. Natuurlijk kan je best bij je ‘concurrenten’ kijken, maar voeg iets van jezelf toe, zorg dat je een merk opbouwt en dat jij waarde toevoegt aan je video zodat mensen je gaan volgen. 

2. Doe eens gek 

Op Tiktok mogen best wel eens mensen komen die iets serieuzer zijn, maar onthoudt dat het een sociale media platvorm is. Doe gewoon eens gek, zeker in het begin. Zorg dat jij de aandacht trekt zodat mensen gaan kijken. 

Het is een platvorm waar het kan, buig je onderneming zo dat je gek kan doen en tegelijkertijd je boodschap kan overbrengen, met een grap en een grol kan je meer bereiken dan stom wat vertellen. 

3. Post consistent 

Ga niet elke ochtend vooraf bedenken hoeveel video’s jij gaat posten. Wees hierin consistent en zorg dat volgers op je kunnen vertrouwen. Duidelijkheid geven aan je volgers is veel effectiever en vindt Tiktok zelf ook fijner zodat iedereen waar die aan toe is. 

4. Ga live en laat je zien 

Tiktok is wel het platform om zelf in beeld te komen. Dus duik niet weg achter de schermen maar ga gewoon live en laat je zien aan je volgers! Laat zien dat jij achter je boodschap staat en dat je jouw merk gedeeltelijk op jezelf fundeert. 

5. Wees creatief 

Een Tiktok video maken kan iedereen, maar een succesvol kanaal gaan creëren zal niet iedereen lukken. Eén van de sleutels is; wees creatief. Bedenk wat je wilt vertellen, welke tijden goed zijn, hoe je een viral video krijgt, etc. etc. 

6. Werk met een content-kalender 

Een content-kalender kan je gewoon zelf maken in Word, Exel of Powerpoint. Het gaat erom dat jij voor jezelf ‘vast legt’ wanneer je welke video gaat posten.

Hiermee voorkom je stres in je hoofd en kan je veel verder vooruit werken. Je kan precies zien waar je gebleven bent en wanneer jij video’s gaat uploaden. Voorbereiding is nog een sleutel tot de weg naar succes. 

7. Zorg voor actuele content 

Dit ligt een beetje aan je niche, maar overal heb je wel actuele content, al gaat dit bij de ene sneller als bij de ander. Wees hiervan op de hoogte en zorg dat jouw volgers het bij jou horen, niemand wil ‘oud’ nieuws horen. 

Afsluiting 

Zo hebben wij samen onderzocht hoe jij en ik geld kunnen verdienen met Tiktok. Er zijn vele mogelijkheden en er zit er sowieso één tussen die jij kan gaan toepassen. Zorg voor een goede voorbereiding, kwalitatieve video's en ga door waar andere stoppen, je zal dan (bijna) gegarandeerd succes bereiken. 

Marius Ploeger is in 2020/2021 ook gestart met Tiktok en is hier zeer succesvol mee geworden. Zoek hem maar eens op op Tiktok, hij heeft ruim 80.000 volgers en als je iets naar onder scrolt zie je video's die meer dan 100.000 keer bekeken zijn. 

Via zijn 'Basis Tiktok cursus' kan je voor een super klein bedrag instappen en met bewezen tools jouw succesvolle Tiktok-kanaal beginnen. 

START MET DE BASIS TIKTOK CURSUS VAN MARIUS!
Over de schrijver
Ik wil mensen laten zien dat je daadwerkelijk geld kan verdienen op het internet en dat je ondernemen moet proberen. Fouten maken mag en hier moet je van leren. Ontdek het liefst op jonge leeftijd het ondernemers-leven en wees een voorbeeld, een inspiratiebron en ga vooral je dromen en doelen achterna. Er kan ontzettend veel als jij er voor wilt gaan, doe daar je voordeel mee!
Reactie plaatsen