Hoeveel verdient Mark Rutte als Minister President van Nederland?
14 juli 2023 

Hoeveel verdient Mark Rutte als Minister President van Nederland?

De Minister President van Nederland, Mark Rutte, of eigenlijk demissionair Minister President want hij is enkele dagen geleden afgetreden. 

Maar wat verdient Mark Rutte nou eigen per maand en per jaar? Wat gaat hij eind 2024 inleveren, want hij blijft natuurlijk Demissionair Minister President van Nederland totdat er nieuwe verkiezingen zijn geweest. 

In dit artikel gaan we er naar kijken, dus lees mee! 

Wat verdient Mark Rutte? 

Zoals is vastgesteld verdient Mark Rutte € 12.893,- per maand. Dit is exclusief vakantiegeld en een eindejaarsuitkering wat nog zo € 31.690,- extra oplevert. 

Dus per jaar verdient Mark Rutte of onze nieuwe Minister President € 186.406,- (bron

Dit is natuurlijk een hoop geld bij elkaar dus laten we eens kijken wat Mark Rutte hiervoor allemaal moet doen, want een land besturen gaat vast niet vanzelf😉

Hard werken als Minister President? 

Als Minister President heb je geen gemiddelde baan van 40 of 50 uur per week. Je hebt veel vergaderingen, meetings, debatten in de tweede kamer, bezoeken, wekelijks een gesprek met de koning over de stand van zaken en als er een ‘noodsituatie’ is moet je klaar staan om dat op te lossen. 

De Minister President is zeker 60 tot 80 uur per week aan het werk, dus Mark Rutte verdient een leuk salaris, maar hij moet er ook wat voor doen. 

Naast de ‘binnenlandse’ vergaderingen heeft hij ook bezoeken in het buitenland en overleggen met de NAVO, VN en de EU. 

Dus al met al heb je best een drukke baan. 

Salarissen van andere leiders

Wordt onze Minister President, voor nu nog Mark Rutte, zo goed betaald? We kijken eens naar andere ‘wereld’ leiders. 

  • De Bondskanselier van Duitsland heeft een jaarsalaris van; € 362.000,-
  • De Canadese Minister President heeft een jaarsalaris van; € 128.925,-
  • De Amerikaanse President heeft een jaarsalaris van; € 366.000,-
  • De Zwitser Bondspresident heeft een jaarsalaris van; € 423.000,-
  • De Nieuw Zeelandse President heeft een jaarsalaris van; € 260.000,-

Al met al kan je stellen dat het in Nederland nog best mee valt wat de Minister President verdient aangezien Nederland hoort bij de top 20 van de rijkste landen ter wereld en dit bovenstaande rijtje van andere leiders.

Conclusie

Dat iedereen staat te popelen om Minister President te worden is zeker niet waar, al is er rond het schrijven van dit artikel veel aandacht voor wie onze nieuwe Minister President wordt. 

Het is een officiële taak wat zeker wat zal eisen van je privé leven en dat is een offer die je moet brengen. Het is een baan waar je een zeer goed salaris hebt, zeker vergeleken met de gemiddelde Nederlander, maar tegelijkertijd moet je ook echt wel hard werken en tegen een stootje kunnen. 

Wat mij betreft hou ik het bij affiliate marketing of start je een mooie onderneming in plaats dat je de politiek in gaat, maar ieder zo zijn eigen keuze. In ieder geval succes met jouw job of het kiezen ervan! 

Start met online geld verdienen

De laatste jaren is het internet enorm hard gegaan en is nu niet meer weg te denken uit de maatschappij. Ook jij besteld vast het één en ander op internet en surft elke dag verschillende websites af. 

Hoe gaaf zou het zijn als jij ook eens geld kan verdienen met internet. Geld verdienen terwijl je slaapt of aan het sporten bent. Natuurlijk heb je van te voren al gewerkt en zaken opgezet, maar het internet zelf slaapt nooit en is altijd in beweging. 

Zelf heb ik meerdere online ondernemingen en ook ik heb ervaren dat je geld kan verdienen terwijl je niet aan het werk bent. 

Natuurlijk is het hard werken, je moet er zeker wat voordoen, dus geloof niet in sprookjes als mensen vertellen dat jij binnen 1 maand miljonair kan worden. 

Dat je heel veel geld kan verdienen met internet is een feit en dat je miljonair kan worden door het internet is ook een feit en ik ben hard op weg. 

Gelukkig hoeft niet iedereen miljonair te worden, maar het is wel fijn als jij over voldoende geld beschikt en je niet meer hoeft na te denken wat je koopt, het kan gewoon, er is genoeg. 

Bekijk hier eens de mogelijkheden om online geld te verdienen en ontdek of het iets voor jou is. Wat heb je te verliezen? 

Over de schrijver
Ik wil mensen laten zien dat je daadwerkelijk geld kan verdienen op het internet en dat je ondernemen moet proberen. Fouten maken mag en hier moet je van leren. Ontdek het liefst op jonge leeftijd het ondernemers-leven en wees een voorbeeld, een inspiratiebron en ga vooral je dromen en doelen achterna. Er kan ontzettend veel als jij er voor wilt gaan, doe daar je voordeel mee!
Reactie plaatsen