Leef je eigen droomleven! Hoe moeilijk kan het zijn?
23 juni 2023 

Leef je eigen droomleven! Hoe moeilijk kan het zijn?

Ook jij wil het vast wel; reizen over de wereld, genieten van zon, zee en strand, werken wanneer je wil, geen stres om geld, het klinkt als een droomleven. 

Toch is er op de lange termijn meer mogelijk dan jij en ik denken en daarom gaan we het hier vandaag uitgebreid over hebben. 

De afgelopen weken heb ik veel nagedacht hoe ik wil leven. Wat wil ik in het leven, hoe ziet mijn mooiste leven eruit en is dat überhaupt mogelijk? 

Veel mensen denken dat een droomleven niet bestaat, dat het niet mogelijk is om dromen tot realiteit te maken. 

Maar wat als tijd en geld niet meer uitmaken? Wat als jij zelf mag beslissen wat je elke dag doet, vanaf nu, wat ga je doen? Wat zal jij doen als je pinpas het elke dag doet? Hoe ziet jouw droomleven eruit? 

Zelf heb ik een droom, een droom die ik ga waarmaken omdat ik er in geloof, maar jij hebt er ook één al sta je daar misschien wel bijna nooit bij stil. Vandaag wil ik je vragen om je droom concreet te maken. 

Wat is jouw droom? 

Ik ben benieuwd of jij antwoord kan geven op de vraag hierboven; ‘wat als tijd en geld niet meer uitmaken, wat zal jij gaan doen?’

Op deze vraag kunnen de meeste mensen geen antwoord geven, vaak komt er iets van; ‘ik wil reizen’ ‘ik ga op vakantie’ ‘ik wil meer tijd besteden aan mijn kinderen of kleinkinderen’ 

Oké, maar waar wil je dan naartoe, wat wil je gaan doen met je kinderen of kleinkinderen? Hoe zien je dagen eruit? Wat doe je de hele dag? Hoe laat sta je op? Ga je naar zee, strand of de bergen in? 

Over je droomleven moet je zover nadenken alsof jij dat leven al leeft. 

Vaak kan je dit niet in één avond ontwerpen en zal je hier langer overdoen, en dat is helemaal niet erg, denk er goed over na, wat wil jij echt? Wat is jouw droom? 

Misschien heb je nog geen droom en dat is niet erg. Door de bovenstaande vragen aan jezelf te stellen kom jij achter jouw eigen droom. 

Mag je wel een droom hebben? 

Misschien een onverwachte alinea, maar ik wil er toch even aandacht aanbesteden. Want vaak merk je aan mensen dat ze het egoïstisch vinden als jij je droomleven wilt gaan leven.

Wij hebben het hier in Nederland toch al zo goed, waarom moet het nog beter dan? En hierdoor worden wij vaak de grond in getrapt en stoppen we met dromen. 

Wordt hierdoor niet tegengehouden, vaak vinden deze mensen het niet leuk als andere mensen in hun omgeving gaan groeien terwijl ze zelf stilstaan. Ga vooral door met bouwen aan je droomleven, dat mag namelijk zeker! 

Je ziet het antwoord in de natuur. Iedere boom, plant, bloem of dier is gericht op groei. Alles in deze wereld is gericht op groei, dus ook wij als mensen hebben van binnenuit de wil om te groeien, om groter te worden. 

Een boom groeit alsmaar door tot hij ziek wordt of dood gaat. Omdat wij qua energie hetzelfde zijn als de natuur hebben wij ook een natuurlijke wil om te groeien, wij willen groter worden en alsmaar meer hebben. 

Natuurlijk heb je een verschil tussen hebzucht en natuurlijke groei, maar dat merk je bij jezelf snel genoeg. Het is dus niet raar om je droomleven te leven, al wordt dat raar gemaakt in het leven. 

Start met het uitvoeren van jouw droomleven

Hoe jong of oud je ook bent, je moet vandaag beginnen met het uitvoeren van jouw droomleven. Wat kan jij vandaag al doen om dichterbij je droomleven te komen? 

Start met je droomleven

Misschien wil je gaan reizen; wat wil je naartoe? Welke plekken wil je bezoeken? Slaap je in een hotel, camper of appartement? Wat wil je allemaal zien? Hoeveel geld heb je hiervoor nodig? Hoe kan je ervoor zorgen dat je beschikking krijgt over dat geld? 

Misschien wil je in een groot huis wonen; waar wil je dat huis bouwen? Hoe ziet dat huis eruit? Welke meubels wil je erin zetten? Waarom heb je zo groot huis nodig? Hoeveel kamers heeft dat huis? Hoe ziet je woonkamer eruit? Hoe ziet je slaapkamer eruit? Heb je een oprijlaan of niet? In wat voor stijl is het huis? Hoeveel geld heb je hiervoor nodig? Hoe kan je ervoor zorgen dat je beschikking krijgt over dat geld? 

Misschien zoek je jouw droompartner; wat voor eigenschappen moet je partner hebben? Hoe ziet je partner eruit? Wat voor werk moet je partner hebben? Hoe oud is je partner? Wat heb jezelf te bieden aan je partner? Wat wil je allemaal doen met je partner? 

Misschien wil je financieel vrij worden; wat versta je onder financieel vrij? Hoeveel geld heb je elke maand of elk jaar nodig? Hoe wil je een passief inkomen krijgen? Wat wil je ervoor doen? Wat ga je doen als je financieel vrij bent? 


Zo heb ik voor jou een aantal voorbeelden neergezet met vragen die je moet beantwoorden als je echt je droomleven wilt gaan leven. Je kan vandaag al beginnen en ga vooral denken dat het mogelijk is, zolang jij niet gaat denken dat het mogelijk is zal het ook niet mogelijk zijn. 

Zelf wil ik financieel vrij worden en gaan reizen, Canada en Amerika staan op nummer 1. Ik wil niet het standaard leven leven. Tientallen jonge mensen hebben inkomsten vanuit het internet en dat ga ik ook realiseren. 

Je droomleven betekend niet dat je niks meer gaat doen, zeker niet! Naar mijn idee blijf ik altijd werken al zie ik mijn werk meer als hobby en daarom moet je ook iets doen wat je leuk vindt. 

Maak een visionboard of een boekje met jouw dromen erin, plaatjes erin, deadlines erin, zorg dat jij aan je dromen gaat werken en dat je ze waarmaakt. 

Zelf heb ik een visualisatie-boekje met quotes, doelen, plaatjes, affirmaties en de trickers om door te gaan en mijzelf te motiveren als het even niet meer gaat. 

Vaak willen we onze dromen binnen een aantal weken halen, maar dat is vaak niet mogelijk omdat wij grote dromen hebben. Maak kleine stappen voor jezelf en zorg dat je die behaald. In één of twee jaar tijd kan je veel bereiken, denk lange termijn en strijd voor je doelen. 

Online geld verdienen is voor mij de sleutel naar mijn droomleven

Ik heb er net al iets over verteld. Tientallen jonge mensen verdienen geld via Tiktok, YouTube, bol.com of andere verdienmodellen. Ik ben ook gestart op internet en heb mijn eigen website opgericht met Phoenix-software

Als je wilt gaan reizen of financieel onafhankelijk wil worden, je hoeft dan niet perse miljonair te zijn, je moet gewoon toegang hebben tot een maandelijks bedrag, dan is een inkomen via het internet het beste verdienmodel. Uiteraard kan je ook een bedrijf vinden waar je locatie onafhankelijk kan werken, al ben je naar mijn idee niets voor jezelf aan het opbouwen. 

Omdat je redelijk makkelijk een online inkomen opbouwt van 0 naar 5000,- euro per maand, is dat het beste om te doen. 

Uiteraard komt niets vanzelf en zal jij er echt wat voor moeten doen. Zelf ben ik met Affiliate Marketing bezig, maar er zijn tientallen andere verdienmodellen te vinden. 

Heb je interesse in online geld verdienen, dan kan je altijd op deze pagina kijken of dat wat voor jou is. 

In ieder geval veel succes met jouw droom waarmaken, het gaat erom dat je antwoord geeft op vragen zodat je daadwerkelijk je droom omzet tot realiteit. 

Over de schrijver
Ik wil mensen laten zien dat je daadwerkelijk geld kan verdienen op het internet en dat je ondernemen moet proberen. Fouten maken mag en hier moet je van leren. Ontdek het liefst op jonge leeftijd het ondernemers-leven en wees een voorbeeld, een inspiratiebron en ga vooral je dromen en doelen achterna. Er kan ontzettend veel als jij er voor wilt gaan, doe daar je voordeel mee!
Reactie plaatsen