Wat als je een website systeem had dat jezelf helemaal kan inrichten. Jij hoeft alleen maar de afbeeldingen, tekst en logo en producten neer te zetten en de rest werkt vanzelf.
Ja, was er maar zo manier dat iedereen zijn eigen website in elkaar kon zetten… Gelukkig is dat met Phoenix het geval😉 Vanaf nu kan iedereen zijn eigen website maken en dat terwijl je geen één stukje code hoeft aan te raken.
Daarom gaan wij samen in dit artikel bekijken hoe jij en ik (ik gebruik het al ) Phoenix kunnen gaan gebruiken en waarom je dit zal moeten gebruiken.
Wat is Phoenix?
Misschien ken je Phoenix als een hoofdstad in de staat Arizona in de Verenigde Staten, maar die Phoenix bedoel ik niet… wij hebben het over de Phoenix-software, een website-systeem.
Eigenlijk is Phoenix uit nood geboren omdat de eigenaren zelf tegen bepaalde zaken aanliepen. Omdat ze de kennis in huis hadden besloten ze zelf een website te ontwikkelen die goed was voor hun bedrijf, maar ook goed was voor Google.
Omdat later door hun klanten vragen werden gesteld of zij ook het Phoenix-systeem konden gebruiken hebben ze hier een apart bedrijf van gemaakt.
Dus Phoenix is een website-systeem wat volledig geoptimaliseerd is voor Google én ook nog eens super gebruiksvriendelijk is zodat elk mens met dit systeem overweg kan.
Wie zijn de eigenaars van Phoenix?
De twee eigenaars hebben samen al meerdere bedrijven opgezet en zijn dus ook samen eigenaar van Phoenix. Dit zijn Martijn van Tongeren en Tonny Loorbach.
Beide eigenaar van minimaal 6 bedrijven en in de online marketing/website hebben ze in de loop der jaren zeker hun sporen verdient. Naast Phoenix zijn ze het meest bekend bij IMU en het ledenplatform Huddle.
Als je ook maar iets wilt weten over een goede website, meer (online) klanten of marketing, dan moet je bij de IMU zijn want die hebben alles daarvoor in huis!
Waarom moet je een Phoenix website starten?
Laat ik één ding voorop stellen, moeten hoeft niet! Ja ik raad zeker een Phoenix website aan als je hoog wil scoren in Google, een gebruiksvriendelijke website wil hebben en ontzettend veel moderne snufjes heeft om bezoekers om te zetten in klanten.
In behapbare blokjes gaan we nu dieper in op het Phoenix-systeem en waarom je eigenlijk met Phoenix ‘moet’ werken.
Volledige controle over jouw website
Heb jij al eens een Wordpress website gezien? Ik bedoel dan aan de achterkant, dus echt het bewerkgedeelte. Zoals je ziet op de foto hieronder weet je in het begin niet waar je moet beginnen en is het een kwestie van video’s op YouTube bekijken om überhaupt een website te kunnen bouwen.
Wordpress dashboard
Als je dan alleen al naar Phoenix kijkt hoe overzichtelijk en duidelijk ze het bewerkgedeelte achter de website hebben uitgevoerd is dat prijzenswaardig.
Op de foto hieronder zie je het dashboard van de Phoenix website, zeker overzichtelijker dan een Wordpress website.
Phoenix dashboard
Bij een Wordpress website moet je ook nog apart plugins instaleren (deze ‘apps’ ondersteunen jouw website) en apart Google Analytics instellen. Dit hoeft bij Phoenix allemaal niet.
Bij Phoenix wordt het technische gedeelte helemaal weggelaten zodat jij je kan focussen op je onderneming, een goede website maken, content creëren en klanten scoren.
Gebruiksvriendelijk en toegankelijk
Naast dat je technisch ontzorgt wordt is de toegankelijkheid van het bewerken van je website super. Omdat er veel blokken zijn aangebracht kan je elke pagina zeer snel en marketingtechnisch goed inrichten.
Phoenix heeft hele pagina’s ontworpen hoe jij een bezoeker kan laten overgaan tot klant. Je hoeft alleen maar je eigen tekst, kleuren en afbeeldingen in te vullen en je pagina staat helemaal goed.
In een mum van tijd heb jij je menubalk aangepast, een mooie button erin geplaats, je huisstijl vastgezet en zijn je eerste pagina’s online.
Je hoeft geen seconden na te denken of het wel goed staat voor Google, want daar heeft Phoenix zelf over nagedacht en dat doen ze nog steeds!
Haal ‘gratis’ bezoekers uit Google
Eén van de ‘geheimen’ als je met Phoenix gaat werken is dat je ‘gratis’ bezoekers uit Google haalt. Uiteraard moet je hier wel wat voordoen zoals pagina’s maken, blogartikelen schijven, misschien video’s maken of een kennisbank opstarten.
Hierdoor ga je gevonden worden in Google en door de schone websitecode, het automatisch internlinken en supersnelle laadtijden van je website zal Google jouw pagina’s naar boven plaatsen omdat je waarde levert en aan de ‘eisen’ van Google voldoet.
Hier kan jij jarenlang profijt van hebben, zeker als jij je website up-to-date houdt.
Verander je bezoeker om tot klant
Omdat de IMU zelf ook nadacht hoe ze een bezoeker tot klant maken hebben ze hier allemaal handige tools voor bedacht. Nu hebben andere websites dit ook wel, maar Google vindt dit lang niet altijd interessant en daarom worden websites hiervoor gestraft, dat wil zeggen naar beneden geplaats in Google waardoor je minder bezoekers zult krijgen.
Gelukkig heeft Phoenix hier over nagedacht en ze hebben alle tools zo ontwikkelt dat je NIET wordt gestraft door Google. Vandaar dat Phoenix ook de bijnaam heeft; De winstgevende website.
Handige landingspagina’s
Er staan tientallen voorbedachten landingspagina’s klaar zodat jij binnen no time een perfecte landingspagina kan maken om je bezoeker van a tot z te leiden naar jouw product.
Zo kan je producten verkopen, E-books weggeven, een gratis cursus maken, emailadressen verzamelen en zelfs na invulling van naam en emailadres persoonlijk (met ingevulde naam van de klant) contact maken zodat de bezoeker een optimale ervaring heeft!
Slimme conversietechnieken
De websitebouwers van Phoenix, medewerkers van Tonny en Martijn, hebben er alles aangedaan om een bezoeker over te laten gaan tot actie. Dit kan een aankoop zijn, een aanmelding, een inschrijving, als er maar iets gebeurt wat jouw gelijk geld kan opleveren of op de lange termijn geld kan opleveren, tenslotte staat daarvoor je website ook live, om leads te genereren!
Bij conversietechnieken moet je denken aan:
- Pop-ups die op jouw ingestelde tijd naar voren komen;
- Aftellers zodat er schaarste ontstaat;
- Getimede content zodat de call-to-action button pas na een bepaalde tijd verschijnt;
- Getimede productlanceringen zodat klanten weten dat er nieuwe producten aankomen;
En zo zijn er nog een aantal conversietechnieken op te noemen die je bij Phoenix kan gebruiken.
Alles staat klaar om gebruikt te worden en ze helpen je hier ook bij doordat elke pagina voorzien is van informatie hoe jij deze het beste kan invullen.
Daarnaast kan je door een dik online boek bladeren die gevuld staat met informatie over Phoenix en mocht je er echt niet uitkomen, dan staat de helpdesk graag voor je klaar. Met mijn ervaring worden mails vaak binnen 24 uur beantwoord.
Kortom; met Phoenix is het bijna onmogelijk om geen winstgevende onderneming neer te zetten😉
Mobiel op de eerste plaats
Omdat de laatste 10 jaar een telefoon steeds belangrijker werd heeft Google hier ook steeds meer aandacht aan besteed. Daarom is anno nu (2023) een telefoon niet meer weg te denken en heeft Google die op de eerste plaats gezet. Als je website het niet goed doet op je telefoon maar wel op je laptop, dan zal Google je toch straffen.
Daarom is Phoenix (ook andere websites) zich zo gaan ontwikkelen dat je telefoon op de eerste plaats komt, vaak kijken hier de meeste bezoekers op, dus ontwikkel je website zo dat alles goed zichtbaar is op je telefoon, je zal snel het verschil merken.
Je kan bij Phoenix zelfs je laptop of telefoon uitschakelen, dat wil zeggen dat je een bepaald blok, tekst, afbeelding, button of pagina specifiek laat zien op je telefoon of op je laptop.
Voorbeeld om je Phoenix-pagina specifiek in te stellen voor je telefoon, laptop of beide
(SEO) tools om hoger te komen in Google
SEO is eigenlijk de basis van Phoenix. Doormiddel van goede pagina’s, blogs, video’s, en kennisbank gaat je website goed gevonden worden in Google.
Phoenix helpt jouw om een autoriteit te worden in jouw vakgebied. Je ‘moet’ op elk denkbaar zoekwoord gevonden gaan worden en dat doe je doormiddel van bloggen.
Schrijf zelf je blog, jij bent tenslotte de kenner, of laat een blog schrijven. Plaats zo elke week nieuwe content op je website zodat er steeds meer bezoekers komen en vanuit die bezoekers ook steeds meer klanten.
Dit zijn een aantal SEO tools van Phoenix om hoger te komen in Google:
- Start met bloggen, je hoeft alleen maar tekst in te vullen, Phoenix helpt je hierbij;
- Maak categorieën zodat je hierdoor beter gevonden wordt;
- Maak auteurspagina’s zodat je een betere autoriteit wordt;
- Start met intern-linken naar pagina’s, zo is Wikipedia ook groot geworden;
- Pop-ups met korte inhoud van bepaalde woorden;
- Super snelle laadtijden zodat jij goed gevonden blijft worden op Google;
Misschien snap je niet alles wat hierboven is genoemd, maar dat is ook niet erg. Soms moet je ook beginnen en zelf kijken hoe of wat. Weet in ieder geval dat Phoenix er alles aan gedaan heeft om jou op een simpele manier een TOP website te laten maken.
Je hoeft zelf geen specialist te zijn, het gaat erom dat jouw website online komt, je gevonden gaat worden in Google en leads genereert. Start hier 14 dagen gratis met Phoenix!
Phoenix websites in beeld!
Voor- en nadelen van Phoenix
Voordelen:
- Gebruiksvriendelijk
- Makkelijk toepasbare tools
- Mobiel op de eerste plaats
- Bewezen technieken
- Snelle klantenservice
- Eigenaars met passie
- Na toepassing (bijna) gegarandeerd 'gratis' bezoekers uit Google
Nadelen:
- Een prijzig abonnement vergeleken met andere aanbieders
- Je website live zetten kost even wat moeite
Prijs-kwaliteitverhouding Phoenix
Met Phoenix kan je zeker een winstgevende website bouwen als je er consistent aan werkt of gaat adverteren. Je kan er prachtige pagina’s mee bouwen die de klant leiden naar jouw product, dus de website zit echt goed in elkaar.
Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten en moet je altijd wennen aan een nieuwe website, hoe alles precies werkt en in elkaar steekt, maar je kan je voldoende inlezen en als je er niet uitkomt (mail) contact opnemen met de klantenservice.
Qua prijs is Phoenix best aan de hoge kant in de markt. Je kan tussen de 31,- en 152,- euro instappen per maand, dit is inclusief BTW. Het premium pakket is voor de meest in eerste instantie het beste om in te stappen omdat je pagina’s en blogartikelen aan kan maken, maar ook intern kan linken. Voor het premiumpakket betaal je 72,- euro per maand inclusief BTW.
Voor een Wordpress website betaal je zo 100,- per jaar, je ziet dus wat voor verschillen dit zijn in je kosten, al krijg je er bij Phoenix wel veel meer voor terug, je wordt volledig ontlast en kan gelijk knallen.
Wat zijn de mogelijke alternatieve
Natuurlijk zijn er ook andere alternatieve al moet jij daar zelf iets meer onderzoek naar doen. Mogelijke alternatieve zijn bijvoorbeeld;
- Neostrada; URL kopen, hostingpakket aanschaffen en zelf een voordelige Wordpress website bouwen.
- The Marketing Twinst; een tweeling die jouw website voor een speciale prijs kunnen bouwen en samen met jou ook onderhouden.
- Marketheme; Zelf een makkelijke website bouwen, speciaal ontworpen voor content creators.
- Heijsen; Zelf voordelig een Wordpress website bouwen met ondersteuning en interessant tools bij jouw pakket.
Mijn eigen ervaring met Phoenix en Wordpress
Mijn allereerste website heb ik zelf helemaal in Wordpress opgebouwd. Ik heb vele blogs en video’s bekeken hoe dit allemaal moest en hier zit zeker veel tijd in al ben ik wel blij dat ik dat gedaan heb.
Zo 2 jaar later ben ik Phoenix tegengekomen en was al snel ‘verliefd’ op de software omdat het zoveel mogelijkheden had qua video’s, pop-ups, aftellers, een goed layout. Etc. Een aantal maanden later was mijn Phoenix website een feit.
Zoals je ziet begint de website zich te vullen met content, ik wil namelijk de website organisch laten groeien, dus gratis bezoekers uit Google.
In het begin moet je even kijken hoe alles werkt en ik heb ook een aantal vragen moeten stellen, maar ik kreeg op werkdagen binnen 24 uur antwoord via de mail en ze proberen ook met foto’s je nog verder te helpen.
Tot zover ben ik dik tevreden en super blij dat ik met Phoenix ben gestart, mijn volgende website zal ik ook zeker weer bij Phoenix instaleren omdat het gewoon veel minder werk is. Ik weet nu hoe het werkt en een Wordpress website kost oprecht veel meer tijd.
Ik zal zeggen; ga aan de slag met Phoenix en probeer het 14 dagen gratis. Je kan per maand of per jaar, afhankelijk van je abonnement, de software opzeggen al weet ik zeker dat je verkocht bent😉
START MET DE PHOENIX SOFTWARE VOOR 14 DAGEN GRATIS!